czwartek, 10 marca 2016
Pudding optymalny
Takie oto ciasto stworzyłem kilka dni temu. Nie jestem do końca pewny czy ciasto jest zupełnie zgodne z zasadami diety optymalnej. Natomiast mogę powiedzieć, że smakuje bardzo dobrze mimo nietypowych składników użytych do jego zrobienia: 2 jaja, 1 łyżka cukru, 1/4 kostki masła, 2 banany, 3/4 szklanki wody, 5 łyżek mąki gryczanej, 3 łyżki mąki kokosowej, 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, pół łyżeczki zmielonego cynamonu, 3 brzoskwinie. Ciasto zrobiłem wg standardowej procedury, bez ubijania piany. Masło ukręciłem z cukrem, wmiksowałem jaja, następnie rozgniecione banany z wodą, następnie dodałem suche składniki. Na górze ułożyłem kawałki brzoskwiń. Pudding upiekłem w temperaturze 180'C. Jak widać nie ma tu glutenu ani zbóż.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz