czwartek, 5 kwietnia 2012

Lody buraczkowe.

Zadaję sobie pytanie, po co ludzie gotują buraki? Nie lepiej jeść je na surowo? Witaminy i enzymy zostaną przy życiu. I kto na tym skorzysta? Pani skorzysta, pan skorzysta, społeczeństwo...
4 zamrożone banany pokrój w cienkie plasterki, zmiksuj je w dobrym mikserze ze startym na tarce małym burakiem, 3 łyżkami soku z cytryny, odrobiną wanilii oraz łyżką dowolnego słodzika-
miodu, syropu z daktyli, itp. Lody buraczkowe gotowe.
Na zdrowie.

Marchewkowe i szpinakowe też dobre...

3 komentarze:

  1. o ja cię, właśnie mam zamrożone banany i zastanawiałam się jaki smak lodów zrobić :)
    boski blog, znalazłam go dzięki liście blogów wegańskich na stronie www.weganizm.com i od teraz będę częstym gościem.
    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję, koleżanko. Zapraszam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja znalazłam ten blog w tym samym miejscu co Monika :D

    Mam tylko problem z tymi bananami, bo ich po prostu nie lubię, w żadnej formie, więc jak tu robić takie pyszne lody? :(

    OdpowiedzUsuń