poniedziałek, 29 lutego 2016

Przez żołądek do zdrowia

   Jeżeli dla Ciebie ważniejsza jest przyjemność w czasie jedzenia, spowodowana uzależnieniem niż to jak czujesz się 1, 3, 12 godzin po posiłku to prawdopodobnie masz problem. Zamiast w tym trwać, warto zainteresować się zdrową kuchnią. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że nasze zdrowie i samopoczucie zależą głównie od tego co jemy. Na szczęście możliwe jest obżarstwo zdrowe, dające dobre samopoczucie po posiłku oraz na drugi dzień. Nie ma jednej diety dla wszystkich ludzi, każdy z nas jest inny, ale wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują na to, że wspólnym elementem dla wszystkich powinna być prostota. Im więcej przetwarzania i mieszania tym gorzej. Jednak prosto, to nie znaczy codziennie to samo.
    Zaciekawił mnie temat rotowania produktów w diecie, oraz temat mieszania białek. Polecam filmik Pani Dr. Ewy Bednarczyk Witoszek, nt. leczenia dietą: https://youtu.be/0b1DZFv7Vao 
   Niebyłbym sobą, gdybym nie dodał w tym miejscu, że człowiek z powodu swojego boskiego pochodzenia powinien być głęboko uduchowiony. W zdrowym ciele, zdrowy duch, zgoda, ale tak samo vice versa. Człowiek uduchowiony trudniej wpada w nałogi żywieniowe. W mojej pracy spotykam różnych ludzi. Lubię obserwować ich zachowania, żywieniowe słabości, o których wielu z nich nie wie, że są szkodliwe. Młodzi Anglicy są przekonani, że dieta nie ma wpływu na rozwój chorób. Jest im tak źle w swoich ciałach, że stracili rozum???




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz